Σχετικά με μας

Το 1887 ο Γεώργιος Πάσιος ιδρύει στις Σέρρες την επιχείρηση του που δραστηριοποιείται στην κατασκευή και πώληση ποιοτικών μαχαιριών, ψαλιδιών, για οικιακή και επαγγελματική χρήση, ενώ κατά την διάρκεια του Μακεδονικού αγώνα συνδράμει κατά το μέγιστο, με την κατασκευή σπαθιών και δίκοπων μαχαιριών.

Το 1924 η διοίκηση της επιχείρησης περνά στα χέρια του υιού του, Ιωάννη Πάσιου. Η επιχείρηση ήδη είναι ευρέως γνωστή για τα ποιοτικά προϊόντα που κατασκευάζει, όπως μαχαίρια, ψαλίδια, σουγιάδες τσέπης κ.ά., σε όλο το εύρος της περιφέρειας Σερρών. Χάρη σε αυτά η επιχείρηση γίνεται συνώνυμο της ποιότητας στη συνείδηση των καταναλωτών.

Το 1955 ο Γεώργιος, Νικόλαος και Αναστάσιος, μετά τον απροσδόκητο θάνατο του πατέρα τους, αναλαμβάνουν την επιχείρηση επιλέγοντας να συνεχίσουν την κατασκευή και διάθεση ποιοτικών προϊόντων, που όλα αυτά τα χρόνια δημιούργησαν μια θετική φήμη για την επιχείρηση. Στα μέσα της δεκαετίας του 70, και λόγω των αλλαγών άσκησης του εμπορίου από τη δεκαετία του 50 και του 60, που οδηγούν σε μια έξαρση της μαζικής παραγωγής, αρχίζουν να εντάσσουν στην επιχείρηση και κάποια εισαγόμενα προϊόντα.

Το 1995 ο Πάσιος Νικόλαος, ως τέταρτη γενιά και σημερινός ιδιοκτήτης της επιχείρησης, εξελίσσει αυτήν με πολύ γρήγορο ρυθμό και την εξειδικεύει στην λιανική πώληση ειδών ποιότητας που είναι χρήσιμα σε οποιονδήποτε και σε οποιαδήποτε δραστηριότητα, όπως μαγείρεμα, άσκηση, εργασία κ.λπ. Για το λόγο αυτό αποφασίζει τη δημιουργία του ηλεκτρονικού καταστήματος KOKKEN, μεταφέροντας αυτή την ποιότητα στο σπίτι του καθενός. Αυτός ο ιστότοπος έχει επίσης ως στόχο να γνωστοποιήσει στο υπάρχον και στο μελλοντικό κοινό την μεγάλη ποικιλία προϊόντων, που εκτός από το κομμάτι του μαχαιριού, έχει να κάνει και με την περιποίηση, τις υπαίθριες δραστηριότητες, το γραφείο, την άμυνα και την ασφάλεια.